Aplikasi Pangkalan Data Murid (APDM)

Makluman Kepada Semua

Menu kehadiran APDM dibuka untuk sekolah di negeri Kedah,Perak dan Perlis sahaja. Mohon sekolah-sekolah di dalam negeri tersebut untuk kemaskini kehadiran pada bulan September 2014 sahaja.
Permohonan ke Sekolah Kawalan melalui ibubapa dibuka mulai jam 2.00 ptg 8 September 2014 sehingga 7 Oktober 2014. (Sila layari http://public.moe.gov.my)

Permohonan ke Sekolah Kawalan melalui guru kelas di menu Sekolah Kawalan (APDM) dibuka mulai jam 3.00 ptg 15 September 2014 sehingga 7 Oktober 2014.
Administrator APDM sekolah perlu terlebih dahulu mengemaskini maklumat semua guru kelas (JANGAN PADAM KELAS!!) dan pembantu tadbir (PT) untuk sesi persekolahan 2014 berserta MBMMBI, aliran dan sesi pagi / petang kelas tersebut.

Mohon pengemaskinian maklumat ibu/bapa/penjaga untuk permohonan Bantuan/Biasiswa (sila beri keutamaan kepada permohonan baru) sebelum 1 April 2014.

PERHATIAN

Mohon masukkan maklumat murid pendidikan khas mengikut buku rekod daftar murid sekolah masing-masing(pilihan Tingkatan / Tahun ATAU kelas khas rendah/ kelas khas menengah). Sila pastikan murid ini di tanda sebagai OKU pada tab murid (login guru kelas) dan masukkan no pendaftaran OKU murid untuk keperluan urusan dan bantuan pendidikan khas.

Muat turun pekeliling 'Pelaksanaan Aplikasi Pangkalan Data Murid'

Muat turun surat arahan 'Pelaksanaan eKehadiran melalui APDM'


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...